Η φιλοσοφία του Gelato Artigiano

Το 1927 o Μπολονέζος Ottelo Cattabrica κάνοντας το gelato artigiano πραγματικότητα, έφερε την επανάσταση στο χώρο του παγωτού βάζοντας έτσι τα θεμέλια της σύγχρονης βιομηχανίας του είδους.

Επινόησε την πρώτη ηλεκτροκίνητη μηχανή παγωτού, αντικαθιστώντας το χειροκίνητο κάδο που γύρναγε μέσα σε τρίμματα πάγου και αλατιού.

Ίδρυσε έτσι την ομώνυμη βιομηχανία παγωτού Cattabrica, η οποία βασίστηκε στην ίδια αρχή με αυτήν της παλιάς χειροκίνητης μηχανής των παιδικών μας χρόνων που δουλεύει μέχρι και σήμερα σε πολλά σπίτια.

Εμείς, οι κατασκευαστές του gelato artigiano ακολουθούμε αυτή την φιλοσοφία στον τρόπο κατασκευής του παγωτού και με τον ανάλογο εξοπλισμό δημιουργούμε το χειροποίητο, οικογενειακό, παραδοσιακό παγωτό.

Είναι μικρού όγκου (βαρύ παγωτό), με φυσική μόνο διόγκωση χωρίς μηχανικό εξαναγκασμό που χρησιμοποιείται στο βιομηχανοποιημένο παγωτό (gelato industriale) και με ελάχιστη χημεία αφού ο χρόνος μεταξύ παραγωγής και καταναλώσης είναι μικρός, πρακτικά δηλαδή είναι μερικών ημερών, της «ώρας» ...

Η φιλοσοφία του gelato artigiano είναι απλή και έχει στόχο την επαναφορά παλαιών κλασσικών χειροποίητων συνταγών και γεύσεων.

Έτσι με σιγουριά σας λέμε, ότι φτιάχνουμε ένα από τα καλύτερα gelato artigiano παγωτά.

Να λοιπόν γιατί τα καλύτερα νέα είναι τα παλιά !